The Grand Reveal – Marshall Vizard Makeover – The Lavender Lounge at Hillside Residential Home

We are all familiar with the popular television programme, in which a professional team renovate a room in a property, for someone deserving.

Earlier this year, we ran the Marshall Vizard Makeover competition, where Watford residents were asked to nominate worthy recipients and to send in a short video as to why they should be the winner. 3 finalists were chosen from the entries and put to the public vote.

With 53% of the final count, the residents of Hillside, who wanted their lounge (shown below) renovated, were the winners!

hillside-before-1

 

hillside-before-2

Hillside is a care home in Watford, where 8 adults reside. It is run by Watford Mencap, an independent charity for people with learning disabilities and their families and carers living in South West Hertfordshire.

This has been a real community project. A Watford resident made the video for their entry and since they were announced as winners, Hillside have worked closely with Jemma Gish and Angela Downes at Marshall Vizard, to plan the project. The residents were involved with choosing the colour scheme, with accessories donated by Wilkos.

The following contractors who we use to help maintain our managed properties, Green Moor Projects Ltd (Decorating), Marshall McGeever (Plumbing) Floor Coverings (Carpets) and D C Smith Electrical Ltd (Electrics), all donated their time, workmanship and materials, to ensure the makeover was completed to a high standard.

mencap-005-1024x683

On Tuesday morning this week, Hillside hosted a coffee morning for everyone involved, for a “grand reveal” of the completed and newly named Lavender Lounge!

 

hillsideobserverphoto

mencap-004-1024x683

 

Jemma Gish said “Marshall Vizard are delighted with the end result. The room looks fantastic and we are extremely grateful to the contractors and Watford Wilko, who were involved.

Michelle Hamilton, Fundraiser at Watford Mencap added “We thought that the lounge at Hillside, was a perfect project, as it was very tired looking. We were thrilled to win the public vote. Marshall Vizard and the contractors understood how this is a real home for the people that live here and that it was very important for them to be involved.

Caroline Tre, manager at Hillside concluded “The residents are thrilled. It has made a massive difference and is now a warm and inviting space, that they would like to spend time in. The décor, furnishings and other thoughtful touches like flowers & safety battery operated tea lights, have made this a home. Thank you from everyone at Hillside.

hillside-after-1

 

hillside-after-2

Would you like a valuation or more information? Request a callback

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.